Projekt "Przez Żołądek do Tradycji" Realizowany w ramach programu "Równać Szanse"
Grupa młodzieży zainteresowana rozwojem swoich umiejętności kulinarnych spotkała się z przedstawicielkami Kół Gospodyń Wiejskich. W sali widowiskowej GOK odbyła się pogadanka dotycząca dawnych smaków "z kuchni babci", potraw robionych w tradycyjny sposób i na temat ówczesnych metodach pracy. Młodzież dowiedziała się o prostocie takiego gotowania, a jednocześnie była pod wrażeniem tego, że dawniej pracowano tak ciężko i bez specjalnych urządzeń, a składniki do dań nie były wcale tak łatwo dostępne.
Największym entuzjazmem cieszyło się oczywiście przekazanie gadżetów programu "Równać Szanse"
Kolejne spotkanie odbędzie się w formie zajęć praktycznych, gdzie młodzież spróbuje swoich sił w wybranych przez siebie zadaniach: pieczeniu sernika i wyrobie domowego makaronu według "babcinego" przepisu.